Przepis na zupę z soczewicą
Taka zupa to idealne, naturalne źródło kwasu foliowego, którego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy.
Opublikowano: wtorek, 27 maja 2014 09:23
Reklama
Dużą zawartość kwasu foliowego w tej potrawie zapewniają rośliny strączkowe. Do tej zupy Monika Mrozowska dodaje aż 3 rodzaje soczewicy.
Reklama
Jakie wartości odżywcze ma soczewica?
Soczewica - jedna z najzdrowszych roślin strączkowych!
Zawiera ona dużo białka, jest więc szczególnie ważna w diecie przyszłych mam, które są wegetariankami. Soczewica to również źródło: kwasu foliowego, skrobi, wapnia, fosforu oraz żelaza. Ma bardzo niski indeks glikemiczny.
Sprawdź też, co powinna jeść wegetarianka w ciąży.
Zobacz, jak przyrządzić zupę z soczewicą.
Reklama
Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
Reklama
Reklama
Reklama