Reklama

Reklama
  • 6 jajek
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki startego chrzanu (może być ze słoika)
  • kremowy twarożek (1/3 szklanki)
  • żółtko
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • szczypiorek

1. Jajka ugotuj w osolonej wodzie na twardo. Ostudź. Obierz na tyle ostrożnie, by nie uszkodzić białka (najlepiej pod strumieniem wody). Z każdego jajka zetnij czapeczkę i podstawę.
2. Przygotuj krem chrzanowy: twarożek utrzyj z żółtkiem, dodaj sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Na koniec włóż utarty chrzan, wymieszaj.
3. Jajka ustaw na półmisku. Na każde połóż po łyżce kremu chrzanowego, przykryj kapeluszem zrobionym z pomidora. Na kapeluszu, jak na muchomorze, zrób z kremu kilka kropek.

Reklama

Sprawdź inne wielkanocne przepisy

Reklama
Reklama
Reklama