Jajka z pomidorkami
Kolorowe grzybki na wielkanocnym stole będą ozdobą stołu. A dziecko na pewno zechce ich spróbować.
- "Przyjaciółka"
Opublikowano: czwartek, 3 kwietnia 2014 16:23
Reklama
Reklama
- 6 jajek
- 3 pomidory
- 3 łyżki startego chrzanu (może być ze słoika)
- kremowy twarożek (1/3 szklanki)
- żółtko
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- szczypiorek
1. Jajka ugotuj w osolonej wodzie na twardo. Ostudź. Obierz na tyle ostrożnie, by nie uszkodzić białka (najlepiej pod strumieniem wody). Z każdego jajka zetnij czapeczkę i podstawę.
2. Przygotuj krem chrzanowy: twarożek utrzyj z żółtkiem, dodaj sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Na koniec włóż utarty chrzan, wymieszaj.
3. Jajka ustaw na półmisku. Na każde połóż po łyżce kremu chrzanowego, przykryj kapeluszem zrobionym z pomidora. Na kapeluszu, jak na muchomorze, zrób z kremu kilka kropek.
Reklama
Sprawdź inne wielkanocne przepisy
Reklama
Reklama
Reklama