Reklama
  • pierś z kurczaka
  • kilka liści sałaty
  • 5 rzodkiewek
  • świeży ogórek
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • kajzerka lub grahamka
  • pół łyżeczki mieszanki suszonych ziół: oregano, estragon, słodka papryka
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu bez jajek
  • sól
  • pieprz

Reklama

Mięso upiecz lub ugotuj. Osuszoną sałatę porwij na kawałki, wrzuć do niej pokrojone rzodkiewki i ogórka. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Włóż sałatkę do pojemnika i trzymaj w chłodnym miejscu. Zrób grzanki: bułeczkę pokrój w kostkę, obtocz ją w oliwie wymieszanej z suszonymi ziołami i podsmaż na patelni na złoto. Majonez z jogurtem i szczypiorkiem wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Sos i grzanki zapakuj w oddzielne pojemniki. Sos dodaj do sałatki tuż przed jedzeniem, na końcu wsyp grzanki.

Reklama
Reklama
Reklama