Reklama

Reklama
  • 350 g makaronu muszelki
  • 800 g brokułów
  • 200 g dojrzałych pomidorów
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 30 g sera typu feta
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Brokuły podziel na różyczki i dokładnie umyj w zimnej wodzie. Obierz czosnek i delikatnie zmiażdż.

Zblanszuj pomidory, zdejmij skórkę i wyjmij pestki. Miąższ pokrój na paski.

W dużej ilości osolonej wody ugotuj makaron; na pięć minut przed odcedzeniem makaronu dodaj do wody różyczki brokułów.

W osobnym garnku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej ząbek czosnku na złoty kolor. Dodaj pokrojone w paski pomidory, dopraw szczyptą soli i pieprzu i duś przez kilka minut.

Odcedź makaron i brokuły, dodaj do sosu i posyp pokruszoną fetą.

Źródło: materiały prasowe Mamma Mia!/ Lux PR

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama