Makaron z mięskiem i warzywami
Makaron z mięsem i warzywami - sprawdzony przepis dla dziecka.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 10:23
Reklama
Reklama
- 100 g drobnego makaronu
- dwa ugotowane udka z indyka
- pomidor
- cebulka
- łyżka oleju
- pół łyżeczki mąki krupczatki
- zielona pietruszka
Cebulkę obierz ze skórki, drobno pokrój, podduś na oleju z niewielką ilością wody. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój, dodaj do cebuli, chwilę duś razem. Mąkę rozprowadź w niewielkiej ilości wody, dodaj do warzyw, zamieszaj. Mięso oddziel od kości, przepuść przez maszynkę razem z warzywami. Dodaj pokrojoną zieloną pietruszkę. Całość duś ok. 5 minut. Makaron wrzuć na wrzącą wodę, ugotuj. Wyłóż na talerzyk, polej mięsnym sosem.
Reklama
Nasza rada: To bardzo dobry pomysł na przemycenie białego sera do menu malca. Leniwe można też podawać z samym masłem. Świetne są z cynamonem polane śmietaną i posypane rodzynkami (dla dziecka po 2. roku życia).
Reklama
Reklama
Reklama