Reklama
  • 8 pomarańczy
  • 1 opakowanie chudego twarogu
  • 5 gałązek świeżego tymianku lub suszonego
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • kawałek startego świeżego imbiru (o wielkości 1,5 x 1,5)
  • drobno posiekane 2 papryczki chilli
  • szczypta soli

Obrane pomarańcze oczyść z błon, każdą cząstkę pokrój na trzy części. Włóż je do miski, dodaj posiekany tymianek i chili. Na wszystko pokrusz twaróg.

W osobnej miseczce przygotuj sos mieszając: miód, oliwę, sok z cytryny. Następnie dodaj starty na drobnych oczkach imbir. Dopraw lekko solą. Sosem polej pomarańcze i ser. Wymieszaj delikatnie, a następnie wstaw wszystko do lodówki na 45 minut, aby się przegryzło.

Zobacz także

Źródło: materiały prasowe Bieluch

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama