Reklama

Reklama
  • pół paczki makaronu z ciemnej mąki
  • 2 dojrzałe awokado
  • pomidor
  • pół kostki sera feta
  • dwie garście posiekanej zieleniny (koperek, natka, bazylia)

Sos:

  • 4–5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • skórka otarta z cytryny

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą. Sok i startą skórkę z umytej i sparzonej cytryny zmieszaj z oliwą. Awokado obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny (by nie ściemniało). Pomidora sparz, obierz i razem z fetą pokrój w kostkę. Wymieszaj makaron, awokado, pomidory, fetę. Dodaj posiekaną zieleninę i polej sosem.

Reklama

Sałatka z pomidorową salsą - polecamy przepis

Reklama
Reklama
Reklama