Reklama

Reklama
  • 60 krakersów
  • puszka masy kajmakowej - najlepiej orzechowej
  • orzeszki ziemne lub włoskie

Budyń:

  • 5 szkl. mleka
  • 0,5 szkl. cukru
  • 2/3 szkl. mąki kukurydzianej lub 2 łyżki mąki pszennej i 2 ziemniaczanej
  • laska wanilii
  • tabliczka czekolady
  • 100 g solonych orzeszków

Ugotować budyń: odlać szklankę mleka, resztę zagotować. W zimnym melku rozmieszać cukier, mąkę i ziarenka wanilii. Wlać do wrzącego mleka, zagotować. Odstawić i ostudzić, mieszając.

Dno formy wyłożyć krakersami, wylać porcję budyniu, przykryć krakersami, wyłożyć porcję masy kajmakowej wymieszanej z orzechami. Układać warstwy do wyczerpania składników - ostatnią warstwą powinny być krakersy. Polać rozpuszczoną czekoladą, posypać orzeszkami, wstawić do lodówki na kilka godzin.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Sernik tradycyjny

Reklama
Reklama
Reklama