Ciasto snickers
Polecamy pyszne ciasto bez pieczenia.
- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 10 czerwca 2013 15:07
Reklama
Reklama
- 60 krakersów
- puszka masy kajmakowej - najlepiej orzechowej
- orzeszki ziemne lub włoskie
Budyń:
- 5 szkl. mleka
- 0,5 szkl. cukru
- 2/3 szkl. mąki kukurydzianej lub 2 łyżki mąki pszennej i 2 ziemniaczanej
- laska wanilii
- tabliczka czekolady
- 100 g solonych orzeszków
Ugotować budyń: odlać szklankę mleka, resztę zagotować. W zimnym melku rozmieszać cukier, mąkę i ziarenka wanilii. Wlać do wrzącego mleka, zagotować. Odstawić i ostudzić, mieszając.
Dno formy wyłożyć krakersami, wylać porcję budyniu, przykryć krakersami, wyłożyć porcję masy kajmakowej wymieszanej z orzechami. Układać warstwy do wyczerpania składników - ostatnią warstwą powinny być krakersy. Polać rozpuszczoną czekoladą, posypać orzeszkami, wstawić do lodówki na kilka godzin.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Sernik tradycyjny
Reklama
Reklama
Reklama