Reklama

Reklama
  • 200 g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka sody
  • 3 jajka
  • 125 g cukru
  • 80 g rozpuszczonego, przestudzonego masła
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 300 g rabarbaru obranego i pokrojonego w plasterki

Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Do masy dodawaj stopniowo, delikatnie mieszając: mąkę, masło, jogurt, proszek i sodę. Wymieszaj dokładnie na gładką masę, dodaj rabarbar. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piecz ok. 50 min w temperaturze 190°C.

Reklama

Nasza rada: Z warzyw można przygotować też inne ciasta. Doskonałe jest z marchwi (w smaku mocno piernikowe) oraz z dyni (znakomicie wychodzi z niej tort).

Reklama
Reklama
Reklama