Ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem - polecamy sprawdzony przepis.
- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 15 lipca 2013 11:55
Reklama
Reklama
- 200 g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 3 jajka
- 125 g cukru
- 80 g rozpuszczonego, przestudzonego masła
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 300 g rabarbaru obranego i pokrojonego w plasterki
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Do masy dodawaj stopniowo, delikatnie mieszając: mąkę, masło, jogurt, proszek i sodę. Wymieszaj dokładnie na gładką masę, dodaj rabarbar. Ciasto przełóż do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piecz ok. 50 min w temperaturze 190°C.
Reklama
Nasza rada: Z warzyw można przygotować też inne ciasta. Doskonałe jest z marchwi (w smaku mocno piernikowe) oraz z dyni (znakomicie wychodzi z niej tort).
Reklama
Reklama
Reklama