Reklama

Reklama
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 250 g cukru pudru
  • 6 jajek
  • 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do smarowania formy
  • bułka tarta do posypania foremki

Masło zmiksuj z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksuj.
Dodaj skórkę pomarańczową i zmiksuj. Białka ubij na sztywno i delikatnie połącz z ciastem.
Foremkę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy i piecz w piekarniku 1 180 st. C przez około 1 godzinę. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na ciasta dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama