Bezmleczne naleśniki z jabłkiem
Masz w domu alergika? Sprawdź, jak zrobić naleśniki bez mleka. Przepis na naleśniki bez mleka to dobry pomysł na danie dla dzieci, które nie tolerują mleka.
Opublikowano: piątek, 20 grudnia 2013 21:53
Reklama
- 8 jajek przepiórczych,
- szklanka mąki,
- łyżka oleju,
- 1,5 szklanki wody,
- 3 jabłka,
- 2 łyżki dżemu porzeczkowego.
Obrane jabłka pokrój na cząstki. Włóż je do rondelka i wlej pół szklanki wody (jeśli jabłka są kwaśne, dodaj trochę cukru). Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Przygotuj ciasto: zmiksuj jajka, mąkę i szklankę wody, odstaw na pół godziny. Usmaż naleśniki. Nadziej je uduszonymi jabłkami. Gotowe naleśniki polej sosem (2 łyżki dżemu zmieszaj z łyżką wody). Udekoruj listkami melisy.
Reklama
Zobacz inne przepisy dla alergika
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama