Brokułowy kulebiak - przepis dla dzieci
Brokułowy kulebiak - sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:54
Reklama
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
- 5 jajek plus jedno białko,
- 120 dag brokułów,
- 2 ziemniaki,
- sól,
- pieprz,
- natka.
Reklama
Ciasto rozmroź. 4 jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki obierz ze skórki, ugotuj i utłucz na purée. Osobno ugotuj brokuły w osolonej wodzie. Połącz z ziemniakami, posiekaną natką pietruszki, roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Rozgnieć i dobrze wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, podziel na połowę. Jedną częścią wyłóż dno i boki półokrągłej formy. Piecz, aż się zarumieni. Gdy trochę ostygnie, wyłóż farsz i pokrojone na cząstki jajka. Przykryj resztą ciasta. Zlep brzegi. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz około 40 minut w temperaturze 220°C (nastaw grzanie od góry).
Reklama
Reklama
Reklama