Reklama
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
  • 5 jajek plus jedno białko,
  • 120 dag brokułów,
  • 2 ziemniaki,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka.

Reklama

Ciasto rozmroź. 4 jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki obierz ze skórki, ugotuj i utłucz na purée. Osobno ugotuj brokuły w osolonej wodzie. Połącz z ziemniakami, posiekaną natką pietruszki, roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Rozgnieć i dobrze wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, podziel na połowę. Jedną częścią wyłóż dno i boki półokrągłej formy. Piecz, aż się zarumieni. Gdy trochę ostygnie, wyłóż farsz i pokrojone na cząstki jajka. Przykryj resztą ciasta. Zlep brzegi. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz około 40 minut w temperaturze 220°C (nastaw grzanie od góry).

Reklama
Reklama
Reklama