Delikatne placuszki z kabaczka
Delikatne placuszki z kabaczka - przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:36
Reklama
- 250 g kabaczka
- cebula
- jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki startego żółtego sera
- pół łyżeczki bazylii
- szczypta soli
- olej do smażenia
Kabaczka i cebulę obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, mąką, serem, bazylią i odrobiną soli. Smaż
na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Możesz podać ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym.
Reklama
Nasza rada: Podobne placuszki możesz przygotować z dyni. Znakomicie smakują zarówno na słodko (np. z dodatkiem jabłka i twarożku lub cukru pudru) lub na ostro (z cebulką i natką pietruszki).
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama