Delikatne purée ziemniaczane
Puree jest świetnym dodatkiem do obiadu, a dla niemowlaka może być jednym z pierwszych dań, których dziecko spróbuje podczas rozszerzania diety. I bardzo łatwo je przygotować.
- miesięcznik „Twoje Dziecko”
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:20
- ziemniak
- 30-50 ml mleka następnego
- łyżeczka świeżego masła
- łyżeczka kleiku ryżowego
Reklama
- Ziemniaka wyszoruj, obierz, opłucz i pokrój.
- Włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.
- Zmiksuj z mlekiem, kleikiem i masłem. Bardzo krótko zagotuj (tylko jeśli jest to danie dla niemowlaka).
- Podawaj po ostudzeniu, np. jako składnik obiadku.
Reklama
Zobacz też więcej pomysłów na dania z ziemniaków dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama