Reklama

Reklama
  • 2 żółtka
  • 60 g cukru
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 200 ml mleka
  • 2 banany
  • sok z cytryny
  • maliny lub truskawki

Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop sokiem z cytryny. Jajka umyj, sparz wrzątkiem, oddziel żółtka. Ubij je z cukrem na parze. W odrobinie mleka wymieszaj skrobię kukurydzianą. Pozostałe mleko zagotuj. Ciągle mieszając, wlej mleko ze skrobią. Dodaj masę żółtkową i ubijaj na parze, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wystudź. Połowę bananów zmiksuj i wymieszaj z kremem żółtkowym. Krem przełóż do pucharków. Udekoruj owocami.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama

Polecamy: Bezglutenowe ciasto z czarnej fasoli

Reklama
Reklama
Reklama