Reklama

Reklama
  • opakowanie gotowych gofrów
  • garść zielonych oliwek
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • sól
  • kilka plasterków pieczonego schabu
  • garść liści świeżego szpinaku

gofry na słono wypełnione masą Z oliwek, czosnku, oliwy i soku z cytryny przygotuj pastę, miksując składniki blenderem. Dopraw lekko masę solą i pieprzem. Gofry (mogą być gotowe ze sklepu lub możesz je sama zrobić, korzystając z przepisu na domowe gofry) pokrój na trójkąty. Jeden trójkąt posmaruj pastą z oliwek, połóż plasterek pieczonego schabu, kilka liści szpinaku. Na wierzch połóż drugi gofrowy trójkąt i przebij całość grubą wykałaczką. Zrób tyle gofrowych koreczków, na ile wystarczy ci składników.

Uwaga! Nadzienie koreczków możesz zmieniać w zależności od swoich upodobań lub dostępności składników.

Reklama

Zobacz też przepisy na słodycze i desery

Reklama
Reklama
Reklama