Jajka z czerwoną obwódką
Jajka z czerwoną obwódką zaskakują kolorem i smakiem. Pokrojone w ćwiartki lub talarki nadadzą kanapce lub sałatce radosnego wyglądu.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Opublikowano: czwartek, 10 marca 2016 13:17
Reklama
Reklama
- kilka jajek kurzych i przepiórczych
- 3 buraki
Buraki umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałeczki. Użyj sokowirówki, aby przygotować z nich sok. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i włóż na 2-3 godziny do przygotowanego soku z buraków. Po tym czasie wyjmij je i przekrój na połówki. Podawaj z domowym majonezem, natką pietruszki, koperkiem.
Zobacz inne przepisy na dania z jajek dla dzieci
Reklama
Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"
Reklama
Reklama
Reklama