Kurczakowy mus z jabłkiem
Mus z kurczaka z jabłkiem - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 13:06
Reklama
- jabłko
- kawałek fileta z piersi kurczaka (ok. 40 g) - QAFP
- łyżeczka masła
- sucharek bez cukru
- woda
Reklama
Mięso ugotuj i drobno posiekaj. Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój dość drobno. Włóż do rondelka z odrobiną wody i rozgotuj je. Dodaj mięso i masło, zagotuj. Wsyp pokruszony sucharek i dokładnie wymieszaj, by jego kawałki zmiękły. Jeszcze gorący mus przełóż do wyparzonego słoiczka. Znakomicie smakuje na ciepło i na zimno. Jeśli chcesz podać danie na ciepło, zrób je tuż przed wyjściem i włóż do termosu.
Reklama
Reklama
Reklama