Reklama

Reklama
  • opakowanie herbatników maślanych
  • 2 łyżki masła
  • puszka/słoik masy kajmakowej (krówkowej)
  • puszka brzoskwiń krojonych w kostkę, np. Sandra
  • płatki migdałów do ozdoby
  • czekolada

  1. Herbatniki zblenduj z masłem na jednolitą masę.
  2. Przełóż masę do formy na mazurek i uklep, tak aby powstał spód i brzegi ciasta.
  3. Wstaw do lodówki na godzinę.
  4. Masę kajmakową podgrzej, aby zrobiła się lejąca.
  5. Na spodzie ciasta ułóż odcedzone brzoskwinie w kostkach i zalej je ciepłym kajmakiem.
  6. Na koniec ozdób roztopioną czekoladą i płatkami migdałów.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na wielkanocne desery

Reklama
Reklama
Reklama