Mazurek czekoladowy
Kruche ciasto i czekolada - to nie może być złe połączenie! Polecamy mazurek czekoladowy dla dzieci i dorosłych.
Opublikowano: poniedziałek, 14 kwietnia 2014 12:48
Reklama
- 400 g mąki pszennej
- 3 żółtka
- 100 g cukru
- 100 g śmietany
- 200 g masła
- 2 tabliczki czekolady
- 200 g śmietany kremówki
- orzechy laskowe
Z mąki, cukru, żółtek, mąki i śmietany zagnieść ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki. Włożyć na 30 min. do lodówki, następnie rozłożyć na blasze i piec przez 15 min. w rozgrzanym piekarniku. Wystudzić.
Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej rozpuszczoną, wystudzoną czekoladę. Masę wyłożyć na ciasto, poczekać, aż stężeje. Polecamy udekorować mazurek orzechami laskowymi.
Reklama
Polecamy przepis: Mazurek bakaliowy
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama