Nadziewana cukinia - przepis dla dzieci
Nadziewana cukinia. Polecamy przepis dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:33
Reklama
- 2 cukinie,
- cebula,
- 2–3 pomidory,
- koperek,
- 20 dag gotowanego mięsa wołowego lub drobiowego,
- jajko,
- 2–3 łyżki mleka,
- 4 dag masła,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Cukinie obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż nasiona. Gotowane mięso zmiel, dodaj jajko, 2–3 łyżki mleka, przypraw i wymieszaj. Nałóż nadzienie do połówek cukinii. W żaroodpornym naczyniu lekko podsmaż cebulę. Ułóż na niej cukinie, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 15 minut. Pod koniec dodaj do sosu obrane ze skórki i pokrojone pomidory, posyp danie koperkiem.
Porcja dla dziecka = pół małej cukinii
Reklama
Reklama
Reklama