Reklama

Reklama
  • 2 jajka,
  • 250 ml maślanki,
  • 100 g mąki,
  • olej do smażenia,
  • 250 g serka śmietankowego,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki Nutelli,
  • cukier waniliowy.

Z maślanki, mąki, jajek wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie na rozgrzanym tłuszczu usmaż cienkie naleśniki. Serek, nutellę, jogurt i cukier waniliowy zmiksuj na gładki krem. Naleśniki posmaruj serkiem czekoladowym i zroluj. Podawaj ciepłe.

Reklama

Nasza rada: Naleśniki możesz również smażyć bez tłuszczu: najlepiej na patelni teflonowej, by nie przywierały. Wtedy jednak do ciasta dodaj łyżkę oleju. Na pewno będzie to mniejsza ilość tłuszczu niż ta, której użyjesz przy tradycyjnym smażeniu.

Reklama
Reklama
Reklama