
- 2 jajka,
- 250 ml maślanki,
- 100 g mąki,
- olej do smażenia,
- 250 g serka śmietankowego,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki Nutelli,
- cukier waniliowy.
Z maślanki, mąki, jajek wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie na rozgrzanym tłuszczu usmaż cienkie naleśniki. Serek, nutellę, jogurt i cukier waniliowy zmiksuj na gładki krem. Naleśniki posmaruj serkiem czekoladowym i zroluj. Podawaj ciepłe.
Nasza rada: Naleśniki możesz również smażyć bez tłuszczu: najlepiej na patelni teflonowej, by nie przywierały. Wtedy jednak do ciasta dodaj łyżkę oleju. Na pewno będzie to mniejsza ilość tłuszczu niż ta, której użyjesz przy tradycyjnym smażeniu.