Reklama

Reklama
  • 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jabłko
  • cukier puder

Jajka, mleko oraz mąkę mieszamy dokładnie, by nie było grudek. Dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier, a na końcu starte jabłko (grubsze oczka). Jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzewamy patelnię. Gdy będzie już gorąca, dodajemy olej. Następnie nakładamy na patelnię łyżką ciasto. Smażymy po obu stronach na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis nadesłany przez 21justynaaa na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama