Pieczona ryba z jabłkiem
Przepis na pyszna rybę z piekarnika z dodatkiem jabłka.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 5 sierpnia 2015 08:56
Reklama
- duże jabłko
- ok. 100 g ryby (np. sola)
- mąka do panierowania ryby
- łyżeczka masła
- olej rzepakowy do smażenia
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Rybę umyj, osusz, posyp odrobiną soli i pieprzu, oprósz mąką i obsmaż krótko z obu stron. Jabłko obierz, wydrąż, pokrój w kostkę i podduś w garnuszku z małą ilością wody. Rybę i jabłko przełóż na folię aluminiową, połóż na wierzchu łyżeczkę masła, zawiń. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 25 minut. Podaj skropioną sokiem z cytryny.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem jabłek
Polecamy: Dorsz w sosie pomarańczowym
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama