Placuszki z dyni i twarożku
Lubisz placki? Tym razem polecamy placuszki z dyni i twarożku. Takie danie zasmakuje całej rodzinie. Smacznego!
Opublikowano: wtorek, 6 października 2015 12:24
Reklama
Reklama
- 400 g startej drobno dyni
- 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego
- 2 jaja
- kilka łyżek mąki
- 50 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Zmiksuj dokładnie dynię z twarożkiem, następnie - cały czas miksując - dodawaj stopniowo jajka oraz mąkę. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki, ale niezbyt sztywne. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją odrobiną mleka.
Placuszki usmaż na kolor złocisty na odrobinie rozgrzanego na patelni oleju.
Przed podaniem posyp placki cukrem wymieszanym z cynamonem.
Smacznego!
Zobacz także: Inne przepisy na placuszki
Reklama
Źródło: materiały prasowe Wieluń
Reklama
Reklama
Reklama