Reklama

Reklama
  • 400 g startej drobno dyni
  • 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego
  • 2 jaja
  • kilka łyżek mąki
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Zmiksuj dokładnie dynię z twarożkiem, następnie - cały czas miksując - dodawaj stopniowo jajka oraz mąkę. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki, ale niezbyt sztywne. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją odrobiną mleka.
Placuszki usmaż na kolor złocisty na odrobinie rozgrzanego na patelni oleju.
Przed podaniem posyp placki cukrem wymieszanym z cynamonem.
Smacznego!

Zobacz także: Inne przepisy na placuszki

Reklama

Źródło: materiały prasowe Wieluń

Reklama
Reklama
Reklama