Reklama

(jedna porcja dla dziecka)

Reklama
  • 3 łyżki wody
  • 1 i 1/2 łyżki mąki ryżowej
  • 2 płaskie łyżki Sinlac
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • olej rzepakowy do smażenia

Sinlac wymieszaj z mąką ryżową i cukrem. Dodaj wodę i starannie rozmieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Łyżką nakładaj placuszki, tak żeby nie stykały się ze sobą. Smaż po obu stronach na złoty kolor. Smacznego!

Nasza rada! Dzieciom uczulonym na mleko warto podawać Sinlac. To bezglutenowy i bezlaktozowy produkt dla niemowląt stworzony z ryżu i mąki chleba świętojańskiego. Jest wzbogacony w witaminy i składniki mineralne.

Zobacz inne przepisy na placuszki dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"

Reklama
Reklama
Reklama