Zapiekanka rybna z cukinią
Wypróbuj przepis na zapiekankę rybną z cukinią
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 22:03
Reklama
- 2 opakowania paluszków rybnych
- 2–3 małe, młode cukinie
- 1 średnia cytryna
- 1/3 kostki masła
- sól, pieprz, szczypiorek
- folia (lub rękaw foliowy) do pieczenia
Folię do pieczenia rozłóż na blaszce. Ułóż na niej cukinie pokrojone w krążki, a następnie oprósz je solą, pieprzem i wiórkami masła. Na nich ułóż paluszki rybne. Tak przygotowaną potrawę przykryj warstwą folii i piecz ok.10 minut w temp. 240°C. Gotowe danie udekoruj szczypiorkiem.
Reklama
Nasza rada: Paluszki rybne z piekarnika są zdrowsze niż smażone. Nie nasiąkają tłuszczem, a są równie smaczne i pożywne.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama