Zupa z indykiem i żółtkiem
Zupa z indykiem i żółtkiem - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 08:40
Reklama
- pół marchewki,
- pół ziemniaka,
- kilka małych różyczek brokułów,
- kawałek pietruszki,
- kawałek pora,
- 20 g mięsa z indyka (po ugotowaniu 10 g) - QAFP,
- łyżeczka masła,
- płaska łyżeczka kaszy manny,
- pół ugotowanego żółtka,
- szklanka wody.
Warzywa umyj, obierz, pokrój w cząstki, włóż do wrzątku, gotuj na małym ogniu około 10 minut. Dodaj pokrojone brokuły i pora i gotuj kolejne 10 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj kaszę mannę, zamieszaj. Osobno ugotuj mięso (około 30 minut). Warzywa zmiksuj z mięsem, żółtkiem i częścią wywaru, połącz z pozostałym wywarem do uzyskania konsystencji papki. Ponownie zagotuj.
Reklama
Nasza rada: Dla maluszka koniecznie kupuj jajka ekologiczne, wiejskie, od kur, wolnowybiegowych - takie jajka w sklepie są oznaczane cyframi 0 lub 1.
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama