Reklama

(na 2 babeczki)

Reklama
  • szklanka wody
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 2–3 miarki mleka modyfikowanego
  • domowe konfitury malinowe (lub domowy sok)
  • odrobina masła

Niewielką ilość wody wlej do rondelka i zagotuj. W mniej niż pół szklanki zimnej wody rozrób kaszę mannę i wlej do wrzątku. Gotuj 2–3 minuty, cały czas mieszając. W pozostałej wodzie (ok. 1/4 szklanki) rozrób mleko modyfikowane. Gdy kaszka nieco ostygnie, połącz ją z mlekiem modyfikowanym i przelej do małych foremek wysmarowanych masłem. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Babeczki wyjmij z foremek, podaj z domowym sokiem malinowym lub domowymi konfiturami.

Zobacz inne przepisy na dania z kaszą manną

Reklama

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".

Reklama
Reklama
Reklama