Babeczki z szynką
Poznaj przepis na pyszne babeczki z szynką.
- "Mamo, to ja"
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:37
Reklama
Reklama
- 300 g mąki
- 50 g pokrojonej szynki
- 50 g pokrojonej w kostkę dyni lub dyniowego puree
- 50 g grubo startego cheddara
- drobno pokrojona papryka
- szklanka mleka
- 125 g roztopionego masła
- roztrzepane jajko
- łyżeczka proszku do pieczenia
W dużej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj szynkę, dynię, paprykę, ser. Masło wymieszaj z mlekiem i jajkiem, połącz z suchymi składnikami (ciasto powinno pozostać lekko grudkowate). Masę przełóż do foremek na babeczki. Piekarnik nagrzej (do 200˚C). Wstaw babeczki na około 20–25 minut, a potem wyłóż na drucianą kratkę. Poczekaj, aż ostygną.
Reklama
Nasza rada: Wypełnij foremki do babeczek ciastem prawie po brzeg; w trakcie pieczenia niewiele urosną.
Reklama
Reklama
Reklama