Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie mrożonych brokułów (ok. 500 g )
  • 4 jaja
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • natka pietruszki

Umyj jajka, ugotuj je na twardo i podziel na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Do osolonej wrzącej wody włóż brokuły i gotuj pod przykryciem około 5-6 minut. Następnie osącz je i przełóż do półmiska. Zrumień tartą bułeczkę na suchej patelni, dodaj masło. Brokuły udekoruj cząstkami jajek, posyp przyrumienioną bułeczką i natką pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem pszennym lub kwadracikami ciemnego chleba z masłem.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama