Chipsy z jarmużu
Uwielbiasz chipsy, a jednocześnie chcesz wprowadzić do swojej diety zdrowe odżywianie? Jak to połączyć? Rozwiązaniem są zdrowe, naturalne chipsy, które możesz zrobić w domu. Wypróbuj przepis na chipsy.
Opublikowano: wtorek, 30 grudnia 2014 10:23
Reklama
Reklama
- 200 g jarmużu Fit&Easy
- sok z 1/2 cytryny
- łyżka oliwy
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- sól
Jarmuż umyj i osusz, a następnie dopraw sokiem z cytryny, oliwą, pieprzem i solą. Wymieszaj dokładnie. Tak przyprawiony jarmuż rozłóż na papierze do pieczenia i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 150°C, piecz przez ok. 10-12 minut.
Polecamy: Zdrowe chipsy warzywne
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama