Reklama

Reklama
  • 3 łyżki rodzynek,
  • 1/2 szklanki suszonych śliwek,
  • 1/2 szklanki suszonych moreli,
  • 1 średnia gruszka,
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego.

Suszone owoce pokrój w paseczki. Włóż do garnka rodzynki, suszone owoce i zalej sokiem pomarańczowym. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 30 minut. Gruszkę obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do gotujących się owoców i podgrzewaj jeszcze przez 10 minut. Odstaw do ostygnięcia. Rozłóż deser do miseczek i polej jogurtem. Porcje dla dzieci starszych przed podaniem możesz ochłodzić w lodówce.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama