Reklama
  • Bułka pełnoziarnista lub bułka z sezamem
  • 200 g chudej, mielonej wołowiny
  • Plasterek ulubionego sera, np. cheddar
  • Pomidor
  • Papryka
  • Czerwona cebula
  • Natka pietruszki
  • Liść sałaty karbowanej
  • Korniszon koktajlowy
  • Ulubiony sos domowej roboty np.: konfitura z czerwonej cebuli
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ulubione przyprawy, zioła do mięsa

Bułkę przekrój na pół i podgrzej przez chwilę w piecyku. Mięso dopraw solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami. Zagnieć i uformuj hamburgera, a następnie usmaż go na patelni bez tłuszczu. Warzywa umyj i pokrój. Na bułce połóż sałatę i zrób kleks z sosu, następnie połóż mięso, ser i resztę warzyw. Przykryj wszystko drugą połową bułki.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na szybkie dania dla dziecka

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama