Fasolka szparagowa z kurczakiem - przepis
Fasolka szparagowa z kurczakiem - jak przygotować takie danie i czy może je jeść małe dziecko? Sprawdź!
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 14:49
Reklama
Reklama
- 1/4 litra wywaru z warzyw
- garść zielonej fasolki szparagowej
- jeden średni kabaczek
- jeden ziemniak
- 1/2 piersi kurczaka - QAFP
- oliwa z oliwek
Podgrzej wywar, dodaj obrany, pokrojony w dużą kostkę ziemniak. Oczyść fasolkę z włókien, odetnij końce, oczyść kabaczek (odetnij końce i obierz ze skórki). Gdy ziemniak będzie prawie miękki, dodaj resztę warzyw i gotuj przez 10 minut. Kurczaka możesz gotować w wodzie razem z ziemniakiem lub przyrządzić oddzielnie i dodać do warzyw przed miksowaniem. Przypraw całość odrobiną oliwy z oliwek.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Reklama
Reklama