Reklama

Reklama
  • pierś z kurczaka
  • 1 por
  • 1 szt. brzoskwinia ok. 3 połówki z puszki
  • koperek
  • mąka
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1-2 łyżki soli i pieprzu

Pierś z kurczaka podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać pokrojony w paski por, dolać wody, tak aby przykryła mięso. Gotować razem ok. 10 min. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Jeszcze chwilkę razem gotować. Danie przyprawić solą morską i odrobiną pieprzu. Dodać pokrojony koperek. Sos zagęścić niewielką ilością mąki, wymieszaną z 1 czubatą łyżką śmietany 18%. Podawać z kaszą jęczmienną.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Reklama
Reklama
Reklama