Jajeczna chmura
Jajeczna chmurka to ciekawa alternatywa dla jajek sadzonych czy jajecznicy. Jajka na puszysto skuszą dzieci, ale zaskoczą także dorosłych.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 19:02
Reklama
Reklama
- jajko
- odrobina masła
- szczypiorek
Piekarnik nagrzej do 160°C. Blaszkę lub naczynie, w którym będziesz zapiekać jajko, wyłóż papierem do pieczenia, który lekko posmaruj masłem. Delikatnie oddziel białko od żółtka, aby nie zepsuć kształtu żółtka. Białko ubij na sztywną pianę. Ubite białko wyłóż delikatnie łyżką na przygotowaną blachę i włóż do piekarnika na 6 minut.
Następnie ostrożnie nałóż żółtko na zapieczone białko i ponownie włóż do piekarnika na 8-9 minut. Podawaj ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem.
Zobacz inne przepisy z jajkiem dla dzieci
Reklama
Pomysł na danie: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama