Lody na patyku o smaku jogurtu i ulubionych owoców - wypróbuj pomysł na deser, który pokocha twoje dziecko.
Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"
2 szklanki naturalnego jogurtu
po 2 łyżki truskawek, jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
4 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Owoce umyj, z moreli oraz czereśni wyjmij pestki i oddzielnie zmiksuj.
Połącz w równych częściach z jogurtem, wymieszaj i wlej do małych pojemników (np. po jogurcie). Możesz też wykorzystać foremki na lód.
Wstaw do zamrażalnika (na mniej więcej trzy godziny).
Z uzyskanej masy możesz też przygotować mrożone smoothie (po wyjęciu z zamrażalnika zblenduj całość i wlej do kruszonego lodu) albo dołóż pokuszone ciasteczka i uzyskaj lodowy deser w nieco innej odsłonie.