Reklama

Reklama
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 1,5 szklanki ulubionego płynu (najlepiej mleka, może być napój sojowy)
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • białko jaja
  • ulubione dodatki, np. jabłko, orzechy laskowe, słonecznik

Mleko doprowadzamy do wrzenia. Niewielką ilość odlewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę.
Do mleka wsypujemy kaszę mannę i gotujemy aż do uzyskania odpowiadającej nam konsystencji. Następnie dolewamy rozpuszczoną żelatynę i gotujemy chwilę do zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do kaszy. Przekładamy do naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Przepis nadesłany przez Iwonę na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama