Kisiel jagodowy
Kisiel jagodowy - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 12:18
Reklama
Reklama
- 2 łyżki czarnych jagód,
- łyżeczka cukru,
- łyżeczka mączki ziemniaczanej,
- trochę mniej niż pół szklanki wody butelkowanej.
Reklama
Zagotuj wodę z cukrem. Jagody przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, sparz wrzątkiem. Wsyp je do wody z cukrem, zagotuj, a następnie przetrzyj przez sitko. Mączkę ziemniaczaną rozprowadź w 2 łyżkach wody, wlej, ciągle mieszając drewnianą łyżką, do wrzącego przecieru, zagotuj. Dziecku karmionemu piersią podawaj kisiel po karmieniu. Niemowlę żywione sztucznie może go zjeść jako samodzielny posiłek, polany mlekiem modyfikowanym, już od 6. miesiąca życia.
Reklama
Reklama
Reklama