Kisiel z soku
Kisiel z soku: zrób go sam.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:01
Reklama
Reklama
- buteleczka gęstego soku przecierowego (200 ml), np. z czerwonych owoców lub jabłek z porzeczkami
- 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- łyżka wody
Do filiżanki wlej łyżkę soku i łyżkę wody. Wsyp mąkę ziemniaczaną. Resztę soku wlej do garnuszka i zagotuj. Do gotującego się soku wlej mąkę ziemniaczaną dokładnie rozmieszaną z wodą i sokiem. Cały czas mieszając, zagotuj i jeszcze 2–3 minuty pogotuj, aż kisiel zgęstnieje. Przełóż do miseczki. Polej odrobiną mleka modyfikowanego.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama