Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami
Wypróbuj przepis Sylwii Wiesenberg na sałatkę z kolorowych sałat, orzechów oraz nasion dysni i słonecznika. To smaczna sałatka dla całej rodziny.
Opublikowano: wtorek, 17 czerwca 2014 19:13
Reklama
- 2 opakowania mieszanki sałat
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki orzeszków pini
- 2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki
Dressing:
- sok z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka syropu klonowego
- szczypta soli morskiej
Zobacz także
Sok z cytryny, oliwę z oliwek, syrop klonowy, sól zmiksuj w blenderze (dopraw do smaku). Mieszankę sałat wymieszaj z pozostałymi składnikami (pestkami i orzechami, awokado) i polej przygotowanym dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama