Reklama

Reklama
  • 2 szklanki mąki
  • 120 g sera koziego (startego na tarce)
  • 4 łyżki schłodzonego masła
  • 3 łyżki koperku
  • 5-6 łyżek śmietany

Mąkę, starty ser i schłodzone masło zagnieć. Następnie dodaj śmietanę i posiekany koperek. Wyrób dokładnie. Ciasto powinno wyjść elastyczne i miękkie. Gotowe ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie rozwałkuj je bardzo cienko, najlepiej na papierze do pieczenia. Podsyp mąką, jeżeli to konieczne. Foremką wytnij kółeczka. Każdy krakers ponakłuwaj widelcem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10-15 min do uzyskania złotego koloru.

Zobacz inne przepisy na przekąski dla dziecka

Reklama

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".

Reklama
Reklama
Reklama