Krem z groszku
Krem z groszku dla dzieci. Prosty i szybki przepis na zupę dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:36
Reklama
Reklama
- szklanka mrożonego zielonego groszku,
- ziemniak,
- łyżka masła,
- 2 łyżki mleka,
- szczypta soli i cukru,
- 2 kromki bułki wrocławskiej,
- olej do smażenia.
Reklama
Groszek i pokrojonego w kostkę ziemniaka włóż do garnka. Dodaj mleko, masło, sól i cukier. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Odstaw z ognia, zmiksuj, wylej na talerzyk. Bułkę pokrój w kostkę, obsmaż na oleju na złoty kolor. Połóż na krem.
Uwaga: zaostrzysz jego smak, dodając kilka wiórków startego żółtego sera.
Reklama
Reklama
Reklama