Reklama

Reklama
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 5 jajek i 1 białko
  • 20 dag brokułów
  • dwa średniej wielkości ziemniaki
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Reklama

Ciasto rozmroź. Cztery jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki ugotuj i utłucz na purée. Ugotuj brokuły i połącz z ziemniakami, posiekaną natką, roztrzepanym jajkiem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, podziel na pół. Jedną częścią wyłóż dno i boki półokrągłej formy. Piecz, aż się zarumieni. Gdy ostygnie, wyłóż farsz i pokrojone jajka. Przykryj resztą ciasta. Zlep brzegi. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz 40 minut w temp. 220°C (nastaw grzanie od góry).

Reklama
Reklama
Reklama