- mała kiść winogron
- 2 łodygi selera naciowego
- pół szklanki kaszy kuskus
- 100 g ugotowanej piersi z indyka
- łyżka posiekanego koperku
- kajzerka (może być też grahamka)
- pół szklanki naturalnego jogurtu
Kuskus zalej wodą ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy, króciutko zagotuj i przykryj pokrywką, by napęczniał. Umyty seler pokrój w drobną kostkę i podduś krótko w małej ilości wody. Winogrona obierz ze skórki, przekrój na pół i wyjmij pestki. Każdą z połówek jeszcze pokrój. Ugotowane mięso pokrój w kosteczkę. Pokrojone winogrona, seler i mięso dodaj do ostudzonej kaszy i wymieszaj. Polej jogurtem naturalnym z dodatkiem drobno posiekanego koperku. Bułeczkę wydrąż z miąższu i napełnij ją przygotowaną sałatką.