Muffinki z papryką
Muffinki z warzywami to szybka i zdrowsza przekąska, którą możesz zrobć i dać dZiecku do szkoły, ale również możecie je ze soba zabrać na spacer czy piknik.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: wtorek, 7 czerwca 2016 14:23
Reklama
Reklama
- 100 g kolorowej papryki (czerwonej, zielonej i żółtej)
- 50 g szynki
- 50 ml oleju
- 100 ml mleka
- jajko
- 150 g mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki oregano
- sól
- pieprz
Reklama
Paprykę i szynkę pokrój w kostkę.
W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. W drugim naczyniu wymieszaj roztrzepane jajko, mleko i olej. Połącz składniki mokre z suchymi, dodając pokrojoną paprykę i szynkę. Niezbyt dokładnie wymieszaj. Formę silikonową do małych muffinek posmaruj olejem. Wyłóż je przygotowaną masą. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180°C.
Zobacz więcej przepisów na muffinki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama