Mus jagodowy
Wypróbuj przepis na mus jagodowy dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:58
Reklama
Reklama
- 1/4 kg jagód
- szklanka jogurtu naturalnego
- szklanka bitej śmietany
- 1/2 szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- sok z połowy cytryny
- 4 łyżeczki żelatyny
Żelatynę rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj w 1/2 l wody z cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy lekko zamieszaj, przełóż do miseczek. Pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
Reklama
Nasza rada: Mus najlepiej wkładać do szklanych salaterek. By łatwo go było potem wyjąć i przełożyć na talerzyk, przed nałożeniem musu przelej salaterkę zimną wodą.
Reklama
Reklama
Reklama