Reklama
  • 300 g jagód (mogą być mrożone)
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka bitej śmietany (z 1/2–3/4 szkl. kremówki)
  • opakowanie cukru waniliowego
  • pół szklanki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżeczki żelatyny

Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj z wodą (pół litra) oraz cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy połącz, lekko zamieszaj, przełóż do miseczek i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.

Rada: Śmietanę kremówkę wstaw na godzinę do lodówki, a potem ubijaj mikserem. Gdy śmietana stanie się puszysta, skończ ubijanie.

Zobacz także
Reklama

Zobacz inne przepisy na musy dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama