Mus jagodowy
Wypróbuj mus jagodowy. To doskonały przepis na podwieczorek dla dziecka. Mus jest delikatny i polecany dziecku od 18. miesiąca życia.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: piątek, 30 października 2015 11:56
Reklama
- 300 g jagód (mogą być mrożone)
- szklanka jogurtu naturalnego
- szklanka bitej śmietany (z 1/2–3/4 szkl. kremówki)
- opakowanie cukru waniliowego
- pół szklanki cukru
- sok z połowy cytryny
- 4 łyżeczki żelatyny
Żelatynę rozpuść w pięciu łyżkach gorącej wody. Jagody umyj i zagotuj z wodą (pół litra) oraz cukrem, a następnie zmiksuj i połącz z połową żelatyny. Jogurt wymieszaj z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obie masy połącz, lekko zamieszaj, przełóż do miseczek i pozostaw w lodówce do zastygnięcia.
Rada: Śmietanę kremówkę wstaw na godzinę do lodówki, a potem ubijaj mikserem. Gdy śmietana stanie się puszysta, skończ ubijanie.
Zobacz także
Reklama
Zobacz inne przepisy na musy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama