Musaka z bakłażanów
Przepis na pyszny obiad dla całej rodziny - aromatyczną musakę z bakłażanami i cielęciną.
![musaka z bakłażanów musaka z bakłażanów](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/104940-e117fa4.jpg?quality=90&resize=980,654)
- Mamo to ja
Data publikacji: czwartek, 13 sierpnia 2015 11:14
Reklama
- 500 g mielonej cielęciny
- 4 cebule
- 4 bakłażany
- 8 pomidorów
- łyżka przecieru pomidorowego
- posiekana natka
- 5 łyżek oleju
- 2 jaja
- szklanka jogurtu
- łyżka mąki
- sól
Cebule posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj mięso i przecier. Smaż 10 minut, mieszając. Dopraw solą i natką. Warzywa pokrój w plastry. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Na dno wyłóż mięso, a na nim warzywa. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200o C. Jaja roztrzep z jogurtem i mąką. Zalej musakę, wstaw na 15 minut.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na zapiekanki
Polecamy: Bakłażan pieczony z papryką i pomidorami
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama